Bel mij terug...

autorijschool plagmeijer slide042    Het geven van motorrijles... 


Toeren op zijn eigen motor en de plaatselijke motorclub zijn Dick z'n grootste hobby's. Eigenlijk alles wat met motorrijden te maken heeft. De motorrijlessen worden dan ook deskundig en met enthousiasme gegeven.

Wanneer mag je je motorrijbewijs halen?
Als je 18 jaar of ouder bent en in het bezit van rijbewijs B kan je gelijk beginnen. Zonder het B-rijbewijs dient eerst het theoriecertificaat A te worden gehaald.

Waar bestaat het motorexamen uit?
Het motorexamen bestaat uit twee delen:
AVB (voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelneming).

autorijschool plagmeijer slide031 autorijschool plagmeijer slide041

De voertuigbeheersing bestaat uit 14 oefeningen, waarvan je 7 oefeningen op het examen moet doen.
Nadat het examen voor voertuigbeheersing met goed gevolg is doorlopen en je in het bezit bent van het theoriecertificaat A, kan je opgaan voor het examen verkeersdeelneming.

Tijdens het examen verkeersdeelneming moet je kunnen laten zien, dat je op de motor veilig en verantwoord deel kunt nemen aan het verkeer. Vergeet niet, je bent op de motor veel kwetsbaarder.

Wij beschikken over motoren zowel voor de zware categorie als de lichte categorie. Daarnaast hebben wij helmen, pakken en handschoenen. Voor hoge schoenen of laarzen, die ook de enkel bedekken, moet je zelf zorgen.

Ook voor een opfriscursus kan je bij ons terecht.

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, of een afspraak willen maken voor je 1e motorrijles, bel ons gerust, of klik hier, dan nemen wij contact met jou op.

Slagingspercentage
Benieuwd naar ons slagingspercentage voor de motor? Klik hier voor de website van het CBR.